duminică, 31 ianuarie 2010

10 lei pe bucată

Nu pot sa nu scriu despre asta,e pur şi simplu grotesc şi trist ce mi-a fost dat să văd vineri.Credeam că am scăpat după episodul de la poştă,dar nu-s atât de norocoasă.
Fiind foarte conştiincioasă în ceea ce priveşte sănătatea mea,ca femeie,am mers la cabinetul ginecologului meu voluntar la planing,pentru a face testul Babeş-Papanicolau. Şi aici a început nebunia.
Am intrat în clădire şi m-a izbit imaginea a cel puţin 100 de femei,colorate,mişunând haotic pe holurile inguste.In capul meu incepură să se acumuleze fel si fel de idei,privind inghesuiala iesită din comun. Frecventez de 3 ani clădirea,acelaşi ginecolog şi niciodată n-am văzut aşa populaţie acolo. Începusem să cred că sunt cam singura femeie din Baia Mare care mai dă pe la ginecolog,că de fapt sunt eu vreo ciudată ce consideră că sănătatea prietenei tale ascunsă între picioare e chiar importantă. Dar vineri se pare că acele femei se hotărâsera sa-mi demonstreze contrariul.
Ajunsă cu greu în cabinetul medicului,îl întreb mai în glumă,mai în serios daca era vorba de vreo gratuitate,eu ştiu...prezervative d-alea fară nume şi pentru fumeile astea peste 18 anişori,ştiind din experienţa anilor trecuţi cum veneau copilele de paişpe, optişpe primaveri,să care cu sacoşele prezervative si anticonceptionale ,fiind pĂ gratis, pentru tot neamul de acasă. Am rămas surprinsă si foarte cand al meu medic mi-a confirmat cu juma' de gură ca întradevăr era vorba de o gratuitate,dar nu la prezervative...ci la testul Babeş-Papanicolau. Şoc.
Nu faptul ca e gratuit testul m-a făcut sa răman cu gura căscată,la propriu(deşi e ceva uimitor,faptul ca s-au gândit ale noastre autorităţi la genul ăsta de campanie),ci faptul că femeile din ziua de azi au ajuns sa-şi neglijeze in halul ăsta sănătatea. Un test costă între 40 şi 60 de lei,făcut la un cabinet privat,dar daca mergi frumuşel la medicul de familie,cu trimitere,costa 10 lei. 10 lei costă şi viaţa femeilor,viaţa celor 100 de femei adunate ca la piaţă în spatele uşii cabinetului în care mă aflam? Am aflat cu stupoare că unele din duduile de pe acolo,la 40 de ani nu facuseră nici măcar odată acest test.Groaznic.
Şi mă mai mir că damele din ziua de azi sunt nişte jegoase ce put a transpiraţie ,păi dacă nu le pasă nici măcar de viaţa lor,cum sa le mai pese de a altora?
Şi e valabila treaba cu jegu' şi pentru masculii patriei.

7 comentarii:

Hordy spunea...

Da cu masculii ce ai ? Ai vrea să îşi facă şi ei testul ? :)))

Tya spunea...

Nu la test ma refeream,la igiena in general.

tudyk's spunea...

:)) haha, si eu vreau prezervative pe gratis;))) fac colectie, ce naiba:)) .. bine, nu le folosesc ca n-am numa 15 ani:))
Dar, ar fi bune sa fraieresc coptii mici:))

Tya spunea...

mă,copilele ce le cară cu sacoşa le si folosesc=) iţ spun eu

Tya spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

Eterna si fascinanta Romanie!Mai Tya draga de ce te-ai reintors tu inapoi?Ce credeai ca se intampla minuni in pitoreasca noastra tara? apropo cate grade sunt acum in Palma? cat despre igiena trebuie sa fie pe primele locuri si la M si la F,dar ghinion!fortza sa fie cu tine!

Tya spunea...

Tu de unde ştii că am fost in Palma?:p